De DISC persoonlijkheidsanalyse – Ben jij misschien het dominante rode type?

Het DISC model is opgebouwd uit vier verschillende kleuren, die staan voor de persoonlijkheidsstijlen die onderscheiden worden in de persoonlijkheidsanalyse. Dit model wordt veel gebruikt bij career coaching en ontwikkeling van de sterke punten, om zo individueel of op teambasis beter te kunnen presteren en meer inzicht te krijgen in de handelingen van jezelf en anderen. Wat betekent het precies wanneer je hoog scoort op het rode type?

Waar staat rood voor in DISC?

Rood staat voor dominant in de DISC analyse. Wanneer je hoog scoort op het rode type, dan betekent dit dat je vooral direct bent, gericht bent op het afwerken van de taken en veel zelfvertrouwen hebt. Rode types zijn daarnaast bijzonder doelgericht en houden de focus op wat er moet gebeuren. Mensen die hoog scoren op het rode vlak, zijn vaak mensen die leidinggeven en anderen aansturen.

Wat zijn de valkuilen van het rode type?

Wat zijn de sterke punten van het rode type?

Door de focus te houden op het einddoel en niet te verzaken in details, is het D-type (Dominante type) in staat om een team effectief te leiden, zeker wanneer hier verschillende I-types inzitten die de grote lijnen oppikken en dit uitwerken tot een detailplan voor de rest van het team. Aangezien het D-type direct en controlerend is, weet iedereen precies waar hij of zij aan toe is en wat er moet gebeuren. Met een hoge mate van zelfvertrouwen is het D-type daarnaast een sterke en stevige leider, zeker wanneer de zelfverzekerdheid gegrond is. Een ander sterk punt is dat een dominant rood type vooral de aandacht legt op de successen en niet lang stilstaat bij fouten die gemaakt zijn. 

Wat zijn de valkuilen van het rode type?

Rode types focussen zich vooral op een doel, niet op de mensen die samen moeten zorgen voor een succesvolle afronding. De mening van anderen, zelfs wanneer deze bijzonder waardevol zijn, interesseert het rode type niet. Dat betekent dat iemand met een hoge score op het rode vlak arrogant en asociaal over kan komen naar de rest van het team.

Een andere valkuil is de angst om de controle te verliezen. Op het moment dat de controle verloren dreigt te gaan, zal deze persoon volop de confrontatie aangaan, terwijl dat lang niet altijd terecht of nodig is. Ook hebben mensen met een hoge score op de D weinig geduld, wat vaak zorgt voor conflicten en een hogere mate van werkstress.

Wat zijn de sterke punten van het rode type?
Wat kan ik hier precies mee?

Scoor je zelf veel punten op het rode vlak, houd er dan rekening mee dat andere mensen je waarschijnlijk ongevoelig, ongeduldig en arrogant kunnen vinden. Door wat vaker tijd te nemen voor de mening van anderen, kun je een betere teamdynamiek creëren. Werk je samen met een echt dominant rood type, zorg er dan voor dat je direct bent in je communicatie en laat het D-type vooral lekker zijn of haar gang gaan. Opper je een idee, houd er dan rekening mee dat het rode type meer tijd nodig heeft om dit te overwegen én dat de kans groot is dat je het over een week nog eens ter sprake moet brengen.

Wil je meer weten over DISC of direct in gesprek om te zien wat onze coaching kan doen voor jouw loopbaan en carrière? Neem dan contact met ons op.