Hoe kan LinkedIn je helpen bij het
vinden van een nieuwe job?

Ben je op zoek naar een nieuwe job, dan is het netwerk op LinkedIn onmisbaar. Wanneer jouw zichtbaarheid op dit platform in orde is én je makkelijk gevonden kunt worden door de juiste personen, vind je jouw droombaan gemakkelijker op LinkedIn. Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan met je eigen personal brand op je LinkedIn profiel.

Hoe gebruik je LinkedIn voor het vinden van een baan?

Het zakelijke LinkedIn-netwerk bestaat uit tal van werkzoekenden, werkgevers en recruiters die dagelijks op zoek zijn naar dé perfecte match. Zoek jij een nieuwe job, dan is het belangrijk dat je actief bent op LinkedIn. Honderdduizenden mensen zitten op LinkedIn, waaronder tal van werkgevers die om jou zitten te springen.. Door relevante content te delen, een netwerk op te bouwen en interessante bedrijven te volgen, speel je jezelf in de kijker en wordt de kans steeds groter dat je benaderd wordt. Zeker wanneer je op je profiel aangeeft dat je beschikbaar bent voor een nieuwe baan.

5 tips voor een goed LinkedIn-profiel

  • Plaats een professionele foto (het liefst gewoon je gezicht, vanaf je schouders)
  • Schrijf een sterke samenvatting waarin je zoektermen gebruikt waarop je gevonden wilt worden (zoals diploma’s, de baan die je zoekt en je competenties)
  • Pas de URL van je profiel aan (Instellingen & Privacy -> Uw openbare profiel bewerken) en verander alle lukrake letters en cijfers door je naam
  • Vul al je contactgegevens in en check deze maandelijks zodat je zeker weet dat mensen je kunnen bereiken
  • Schrijf al je vaardigheden en diploma’s op. Niet alleen word je zo sneller gevonden, potentiële werkgevers of recruiters kunnen direct zien wat jij allemaal in huis hebt

Hoe val je op binnen LinkedIn?

De beste manier om op te vallen op dit platform is door de tijd te nemen en te werken aan je profiel. Een volledig, correct en actueel profiel is namelijk het perfecte visitekaartje. Daarnaast is het altijd verstandig om aan te geven wat voor baan je zoekt en in welke regio je wilt werken. Recruiters zoeken hier namelijk ook op en deze twee factoren zijn vaak de eerste punten waar een recruiter naar kijkt.


Een andere, zeer praktische én leuke manier om op te vallen op dit platform, is deelnemen aan interessegroepen die relevant zijn voor de baan die jij zoekt en die bij je interesses past. Door een goed beeld van jezelf te hebben dankzij bijvoorbeeld Next Step & More coaching in Vilvoorde weet je beter wie je bent en wat je wilt. Dit helpt in je positionering op Linkedin.

 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de LinkedIn Premium feature aan te schaffen, maar dit is niet noodzakelijk wanneer je de tips op deze pagina gebruikt of in contact komt met onze coach in Vilvoorde om zo een nieuwe job te vinden. 

3 tips voor het vinden van een droomjob via LinkedIn

  1. Richt je op de headline en de samenvatting. Deze twee topsecties zijn waar je de aandacht van de recruiter trekt. Dit is het eerste wat ze van je (willen) zien!
  2. Gebruik het op een actieve manier. Netwerken, content delen en zelf stukken schrijven zijn dé manieren om jezelf in de schijnwerper te zetten. Achterover zitten en wachten werkt hier eigenlijk nooit
  3. Gebruik zoekwoorden. Functietitels, onderwerpen in het vakgebied en opleidingen bij naam noemen zorgt ervoor dat recruiters jouw LinkedIn-profiel zelfs via Google gaan vinden

Heb je meer hulp nodig of wil je jezelf ontwikkelen om zo je droombaan binnen te halen? Neem dan contact met ons op. Met onze coaching op maat ligt de weg namelijk helemaal open.