Je kwaliteiten en werkpunten in kaart brengen

Is het tijd voor een verandering in je carrière of ben je je aan het voorbereiden op een sollicitatiegesprek en wil je de kans op succes verhogen? In die gevallen is het goed om even stil te staan bij je kwaliteiten en werkpunten. Deze spelen een cruciale rol binnen je loopbaan én komen gegarandeerd terug in de vragen die je krijgt tijdens de sollicitatieronde. Hoe breng je deze belangrijke factoren het beste in kaart?

Niet alleen voor het sollicitatiegesprek

Tijdens een sollicitatiegesprek vraagt de recruiter wat jouw sterke punten zijn en waar je nog beter in kunt worden. Het kennen van je kwaliteiten en werkpunten is niet alleen essentieel voor het sollicitatiegesprek. Wanneer je weet waar jij goed in bent én weet waar je geen ster in bent, dan kun je beter bepalen wat je wilt doen, welke kant je op wilt met je loopbaan en je kunt beter bepalen wie jij bent en wat jou zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak helpt. Ook weet je direct waar nog ruimte is voor ontwikkeling.

 

Je sterkste eigenschappen en verberterpunten in kaart brengen, dat kun je op verschillende manieren doen. De beste methode is door gebruik te maken van professionele coaching, vaak inclusief een DISC-analyse.

Wat is het voordeel van coaching bij
je kwaliteiten in kaart brengen?

Het is lastig om je kwaliteiten goed te formuleren, net als het vinden van belangrijke verbeterpunten. Coaching is een handige manier om sneller, correcter en vollediger alle punten op een rijtje te krijgen. Als coach kunnen wij je bijvoorbeeld de juiste vragen stellen, testen voorleggen die je helpen je sterkste en leer punten te vinden én advies te geven zodat je verbeterpunten direct op kunt pakken. We leren je ook hoe je je verbeterpunten op een positieve manier naar voor kunt brengen.

Daarnaast kunnen wij als coach deze punten vertalen naar een concreet loopbaanadvies en weten we waar jouw kansen liggen. Uiteraard kun je hierbij ook rekenen op coaching op maat, zodat je daadwerkelijk stap voor stap klaar bent voor de next step. Ongeacht of dit een sollicitatiegesprek is of juist de carrièreswitch die jou gelukkig gaat maken.

Hoe helpt een DISC-analyse bij
het leren kennen van je kwaliteiten?

De DISC-analyse is een persoonlijkheidstest waarbij vier verschillende types naar voren komen. Dit zijn het rode, gele, groene en het blauwe type. Op elk van de vlakken krijg je een bepaalde waarde, waar specifieke sterke karaktereigenschappen en verbeterpunten bij horen. We nemen samen de uitslag van de test door en vertalen dit naar een compleet beeld met jouw sterkste punten en uiteraard punten waaraan gewerkt moet worden. Zo heb je binnen korte tijd een zo volledig mogelijke analyse. Uiteraard kun je altijd je vragen stellen en kijken we samen naar wat de uitslag nou concreet voor jou betekent.

Je kwaliteiten en verbeterpunten in kaart
brengen samen met een coach

Wil jij een volledig beeld van je sterke en verbeterpunten, inclusief uitleg over welke gevolgen dit voor je heeft en wat de meest logische stappen zijn voor jouw loopbaan en het vervolg van je carrière? Neem dan vandaag nog contact met ons op, zodat we direct samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.